Anneshave // Aalborg - EXAKT

Case

Anneshave // Aalborg

Anneshave er et nyere plejecenter i Aalborg Vestby, der stod færdigt i efteråret 2019. I indretningen af plejecentret har der været et stort fokus på at skabe så behagelige rammer som muligt for både beboere, pårørende og medarbejdere.

For at få den helt rigtige sammenhæng mellem de forskellige elementer i indretningen, der også har forskellige formål, indledte Anneshave et samarbejde med os om bl.a. wayfinding, akustikforbedring og profilering. Ved at tænke disse ind i indretningen fra starten var det muligt at skabe en rød tråd, der understøttede ønsket om at tilbyde beboerne behagelige rammer.

Den grafiske vinkel

Fælles for alle løsninger var, at de skulle bidrage til følelsen af et hjemligt miljø og forhåbentligt være samtalestartere for beboerne. I sådan et tilfælde er motiverne ekstra vigtige, da de netop kan skabe dette resultat.

I samarbejde med en konsulent og grafikere, fik Anneshave sporet sig ind på, hvilket udtryk deres løsninger skulle have, og valget faldt på den lokale vinkel, hvor motiver af Aalborgs kendte vartegn skulle være det grafiske fundament. Det kommer bl.a. til udtryk på akustikbillederne, på døren ind til stuerne og i de dustede folier, der skaber diskretion til kontorer og mødelokaler.

Helstøbt løsning

Udover de kreative grafiske løsninger har vi også hjulpet med klassisk wayfinding og profilering, der matcher deres formål og Anneshaves ønsker til udtrykket.
Den indendørs wayfinding er udformet i en minimalistisk stil, der ikke skal tage fokus fra den ønskede effekt: At det skal være nemt at finde rundt på plejecentret for både beboere og pårørende. Anneshave benyttes til midlertidig aflastning, hvorfor der kan være stor udskiftning i beboerne og derfor hele tiden nye beboere og pårørende, der skal guides det rigtige sted hen.

Profilering handler om at skabe genkendelighed, hvor der til Anneshaves logo er anvendt et klassisk lokalt vartegn i form af Aalborgtårnet. Den udendørs skiltning bidrager til denne profilering ved hjælp af et pylonskilt og facadebogstaver med lys i. Diskrete løsninger, der alligevel har en stor effekt.

Løsninger:

Akustik, Wayfinding, Indretning, Profilering

Sektor:

Sundhedssektor

Scroll til toppen

Søg nedenfor

Kontakt os