EXAKTs persondatapolitik

Dataansvarlig

Denne webshop er ejet og drevet af:

EXAKT /Dansk Totaldesign v/ Morten Jørgensen
Stenholm 7
9400 Nørresundby

Hvis du ønsker, at vi opdaterer, ændrer eller sletter personlige oplysninger, som vi har registreret om dig, ønsker at få adgang til de persondata, der behandles om dig, eller hvis du har spørgsmål til denne persondatapolitik, kan du henvende dig til os på exakt@exakt.dk eller på telefon 98 19 35 33. Derudover kan du sende os et brev via ovenstående adresse.

Klager over vores behandling af dine data skal rettes til os ved hjælp af ovenstående metoder, eller ved at kontakte:

Datatilsynet
Borgergade 28, 5.
1300 København K


Hvad er persondata

Persondata er alle oplysninger, der kan bruges til at identificere personer. Det kan f.eks. være, men er ikke begrænset til:

  • Navn
  • Adresse
  • E-mailadresse
  • Telefonnummer

Når du besøger vores website, opretter en bruger, foretager køb på webshoppen, tilmelder dig markedsføring fra os eller på anden måde er i kontakt med os, så vil vi kun bede dig om at angive de persondata, der er nødvendige for at levere en ydelse eller et produkt, markedsføre EXAKT og vores produkter eller behandle forespørgsler og henvendelser.


Indsamling af persondata

Formålet med denne persondatapolitik er at beskrive, hvordan vi indsamler, behandler og beskytter dine persondata, samt hvilke persondata, vi indsamler.

Vi bestræber os altid på at begrænse mængden af persondata, der er nødvendig, hvilket afhænger af formålet med indsamling af data.

Vi indsamler persondata eller anonymiseret data i forbindelse med ét eller flere af nedenstående situationer:

  • Navigation på website/webshop
  • Køb på webshop
  • Oprettelse som kunde/bruger på website/webshop
  • Tilmelding til nyhedsbrev

I visse tilfælde indsamler vi anonymiserede data, der ikke kan spores tilbage til dig. Dette vil være gældende i situationer, hvor vi indsamler statistiske data vedrørende brug af website, herunder navigation, antal besøgende, hvor de kommer fra, hvor de forlader websitet, m.m. Vi benytter Google Analytics til indsamling af data til statistik, hvilket du kan læse mere om i afsnittet om Google Analytics.


Cookies

Når du anvender EXAKTs hjemmeside, registrerer vi forskellige indstillinger og din adfærd i cookies. Cookies er små tekstfiler, der gemmer din tidligere adfærd, så du f.eks. kan gemme dine login-oplysninger til www.exakt.dk. Derudover anvender vi cookies til måling af statistik og navigation på hjemmesiden.

Vores cookies indeholder ikke persondata, der isoleret set kan spores tilbage til dig.


Statistik / Google Analytics

Indsamling af data til statistik og overblik over besøgendes adfærd på exakt.dk sker ved brug af Google Analytics. Dette sker ved hjælp af en cookie, der placeres i din browser. Du kan læse mere om cookies i vores særskilte cookie-politik (link til cookie-politik)

Data fra denne cookie sendes til Google servere i USA, hvor de gemmes. Google er certificeret under Privacy Shield-aftalen (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active). Privacy Shield er en aftale,  hvor firmaer i USA kan certificere sig selv til at behandle og beskytte data fra firmaer i EU.

I vores Google Analytics-opsætning har vi aktiveret IP-anonymisering, hvilket indebærer at din IP-adresse anonymiseres, før dine data gemmes eller behandles i Google Analytics.


Facebook Pixel, LinkedIn Insight Tag og sociale medier generelt

Hos EXAKT har vi virksomhedssider på de sociale netværk Facebook og LinkedIn. I forbindelse med disse har vi opsat Facebook Pixel og LinkedIn Insight Tag på vores hjemmeside, der hjælper med at opbygge målgrupper til annoncering og statistik til optimering af disse annoncer. Vi benytter disse data til annoncering, for at levere de mest relevante annoncer til de rette personer.

Facebook, Inc. er certificeret under Privacy Shield-aftalen (https://www.privacyshield.gov/participant?id= a2zt0000000GnywAAC&status=Active). Privacy Shield er en aftale,  hvor firmaer i USA kan certificere sig selv til at behandle og beskytte data fra firmaer i EU. Databehandling af Facebook er en del af Facebooks databrugspolitik. Generelle vejledninger til visning af Facebook-annoncer fås i Facebooks databrugspolitik: Databehandling af Facebook er en del af Facebooks privatlivspolitik. Generelle vejledninger til denne politik findes her: https://www.facebook.com/policy.php

LinkedIn Corporation er certificeret under Privacy Shield-aftalen (https://www.privacyshield.gov/participant?id= a2zt0000000L0UZAA0&status=Active). Privacy Shield er en aftale,  hvor firmaer i USA kan certificere sig selv til at behandle og beskytte data fra firmaer i EU. Databehandling af LinkedIn er en del af LinkedIns privatlivspolitik. Generelle vejledninger til denne politik findes her: https://privacy.linkedin.com/


Direkte markedsføring

Vi videregiver aldrig dine persondata til tredjepart, så disse oplysninger kan bruges til direkte markedsføring fra disse parter. Imidlertid udsender vi selv direkte markedsføring ved hjælp af tredjepart, der dermed optræder som databehandler. Det drejer sig bl.a. om:

  • E-mail-markedsføring i form af nyhedsbreve, der udsendes ved hjælp af MailChimp.
  • Markedsføring på sociale medier, såsom Facebook og Linkedin. Ved accept af vores cookies, har du givet tilladelse til at vi må inddrage dig i målgrupper baseret på besøg på hjemmesiden. Vi har ingen adgang til de specifikke data i denne gruppe, hvorfor vi ikke kan ændre eller slette specifikke personers data. Dette gøres på de pågældende platforme. Vi benytter bl.a. disse data til at oprette ”kopi-målgrupper”, hvor vi rammer personer, der minder om vores målgrupper. I disse tilfælde har vi ingen kontrol over, hvem der rammes, så vi kan derfor heller ikke målrette mod specifikke personer.

Du kan kontrollere annoncer på Facebook her: https://www.facebook.com/ads/preferences

Du kan læse mere om administration af annoncer til dig på LinkedIn her:

https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/90274/manage-your-linkedin-ads-settings?lang=en


Køb på webshoppen

Ved køb på webshoppen afgiver du kun de persondata, der er nødvendige for at gennemføre betalingen og leveringen af den pågældende ordre. Vi er lovmæssigt forpligtet til at opbevare persondata i forbindelse med køb og salg i op til fem år, hvorfor vi ikke kan slette visse persondata i denne sammenhæng.

De persondata, som vi indsamler ifm. køb på webshoppen er:

  • Navn
  • E-mailadresse
  • Faktureringsadresse og evt. alternativ leveringsadresse
  • Postnummer og by
  • Telefonnummer
  • Navn på virksomhed/institution samt CVR-nummer eller EAN-nummer

Vi benytter os af ePay som betalingsgateway og Nets/Teller som indløser på betalinger med kreditkort. Dine betalingsoplysninger sendes krypteret til disse virksomheder, hvorfor vi aldrig har adgang til disse oplysninger.

Vi opbevarer dine data i henhold til  vores lovmæssige forpligtelse jf. bogføringsloven.


Oprettelse af bruger på webshoppen

Det er muligt at oprette en bruger på vores webshop, der bl.a. hjælper dig ved at gemme oplysninger om tidligere ordrer, ønskeseddel og stamdata, f.eks. hvis du har flere alternative leveringsadresser.

For at oprette en bruger på vores webshop, kræves de samme oplysninger som ved normalt køb, dvs.:

  • Navn
  • E-mailadresse
  • Faktureringsadresse og evt. alternativ(e) leveringsadresse(r)
  • Postnummer og by
  • Telefonnummer
  • Valg af kundetype, herunder indtastning af evt. navn på virksomhed/institution samt CVR-nummer eller EAN-nummer

Derudover skal du oprette et kodeord til din bruger på webshoppen. Vi har ikke adgang til dette kodeord og kan kun sende dig et nyt autogenereret kodeord, hvis du glemmer dit tidligere kodeord.


Dine rettigheder

Som borger i EU er du gennem GDPR-forordningen sikret en række rettigheder i forhold til EXAKTs indsamling og behandling af dine data. Dette omfatter bl.a.:

  • At du har ret til at få indsigt i, hvilke af dine persondata vi opbevarer og behandle, til hvilke formål vi benytter disse data samt om vi benytter eksterne tjenester til opbevaring og behandling af dine data.
  • At du har ret til at kunne berigtige oplysninger om dig ved at henvende dig til os, dvs. at du kan få rettet i dine persondata hos os, hvis du f.eks. skifter navn, adresse eller lignende.
  • At du har ret til at blive glemt, dvs. at du kan få slettet persondata i det omfang, hvor vi ikke er pålagt lovgivningsmæssige forpligtelser til at opbevarer og behandle dem. F.eks. er vi underlagt lovgivningsmæssige forpligtelser, der gør at vi ikke kan slette visse persondata i forbindelse med køb.
  • At du har ret til at anmode om at få overført dine data (dataportabilitet), dvs. at du har ret til at kunne modtage dine oplysninger i et struktureret, almindelig anvendt og maskinlæsbart format. Derudover har du ret til at kunne overføre disse oplysninger fra én dataansvarlig virksomhed til en anden uden hindringer.
  • At du har ret til at kunne trække dit samtykke til direkte markedsføring tilbage, dvs. at du kan framelde dig direkte markedsføring fra EXAKT, selvom du tidligere har givet tilladelse til dette. I vores nyhedsbreve kan det f.eks. gøres i bunden af hvert nyhedsbrev.